Yenilenen Sosyal Bilgiler Öğretim Programı Değerlendirme Raporu

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”

 Yeni Müfredat Taslağı

Yenilenen Sosyal Bilgiler Öğretim Programı, Değerlendirme Raporu

26 Nisan tarihi itibariyle “askıya” çıkan yeni müfredata genel olarak göz atacak olursak.

  • Yeni öğretim programında getirilen yeniliklerden bir tanesi yıllık planlamada “Okul Temelli” planlama ile öğretmene açık kapı bırakılması. Eğitim öğretim yılı başında, Zümre Öğretmenler Kurulu tarafından ders kapsamında yapılması kararlaştırılan okul dışı öğrenme etkinlikleri, araştırma ve gözlem, sosyal etkinlikler, proje çalışmaları, gezi ve gözlemler, yerel çalışmalar, okuma çalışmaları vb. için ayrılan süre bu eğitim öğretim yılı içinde planlanabilecek ve yıllık planlarda ifade edilebilecek. Örneğin imkanlar dahilinde gidilebilecek tarihi ir mekân gezisinin vb için ekstra zaman sağlanmış oluyor.
  • Okul Temelli Planlama için 5-6-7 sınıflar için 5; 8 sınıflar için ise 4 ders saati ayrılmış.
  • Öğrencilere sunulan genişletilmiş ve derinlemesine öğrenme fırsatlarının olması sayesinde öğrenci kendini daha fazla geliştirme ve ifade etme imkanına kavuşmuş. Örneğin öğrenciler kendi özgün fikirleriyle, üç boyutlu çalışmalar, film çekimleri, dijital içerik üretme gibi etkinliklerle daha fazla kendini ifade etme ve katılım imkânına kavuşmuş.
  • Öğrenim çıktıları sayesinde (belgesel veya animasyon film izleme, şarkı sözü, hikâye ve şiir yazma, çocuk kitapları okutulabilecek) öğrenciler kendi özgün fikir ve önerilerini paylaşabilecek ve uygulayabilecektir.
  • Yeni sosyal bilgiler öğretim programında “okul dışı öğrenme ortamları” nın faal yapılması. Öğretmenin sınıf dışına çıkmasının önü açılmış oluyor.

Belgeyi indirmek için BURAYA TIKLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir