Proje ve Ders İçi Etkinliklerine Katılım Notu Ölçeği (Otomat)

Proje ve Ders İçi Etkinliklerine Katılım Notu Ölçeği

1-) Proje ödevi notlarını ve ders etkinliklerine katılım notlarını otomatik olarak dağıtan E-Okul entegreli bir çizelgedir. Ölçeği tüm dersler ile birlikte başka benzer ölçeklerde olmayan “Görsel Sanatlar”, “Teknoloji Tasarım” ve “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” dersleri için de kullanabilirsiniz.

Ölçek ortaokul derslerini içermektedir.

Lise branş dersleri öğretmenlerimiz de küçük düzenlemelerle rahatlıkla kullanabilirler.

Ölçekler 20, 25, 30, 40, 50 ve 55 öğrencilik sınıflar için ayrı ayrı hazırlanmıştır. İndirme linkleri sayfanın en altındadır. Eğer farklı sayıda mevcuda sahip bir sınıfa sahipseniz küçük bir excel bilgisiyle üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.

Aşağıda çizelgenin nasıl kullanılacağının videolu ve resimli anlatımını ve sayfanın en altında indirme linklerini bulabilirsiniz. Programla ilgili eksileri ve artıları aşağıdaki yorum bölümüne yazarsanız seviniriz.

Proje ve Ders İçi Etkinliklere Katılım Notu Ölçeği

1-)  20 Öğrencilik Ölçek İndir

2-) 25 Öğrencilik Ölçek İndir

3-) 30 Öğrencilik Ölçek İndir

4-) 40 Öğrencilik Ölçek İndir

5-) 50 Öğrencilik Ölçek İndir

6-) 55 Öğrencilik Ölçek İndir

 

Nasıl Kullanılır?

Videolu Anlatım

Programın nasıl kullanılacağını anlattığımız videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Videoyu izledikten sonra beğenmeyi ve kanalımıza (Bilişimle Gelecek) abone olmayı unutmayınız!

Resimli Anlatım

Resimlerle daha detaylı anlattığımız program kullanımı için aşağıdaki adımları takip ediniz.

1. ve 2. Adım

1- İlk olarak ana sayfadan sabit bilgilerinizi girin.

2-Daha sonra proje ve ders içi katılım ölçütlerini kendinize göre uyarlamak için “İleri” butonuna tıklayın.Eğer ölçütlerde değişiklik yapmak istemiyorsanız “Dersler” butonuna tıklayıp devam edebilirsiniz.

3. 4. ve 5. Adımlar

3-Proje notunuzun ölçütlerinin kategori başlıklarını bu sayfadan değiştirebilirsiniz.20 adet ölçüt bulunmaktadır.

4-Proje notunuzun ölçütlerini dersinize göre değiştirebilirsiniz.Bu değişiklikler ölçeklerinize otomatik olarak yansıyacaktır.

5-İleri tuşuna tıklayıp karşınıza gelen ders içi etkinliklerine katılım notlarını da 3. ve 4. adımdaki gibi güncelleyebilirsiniz. Ardından “İleri” butonuna tıklayıp “Dersler” menüsüne geliniz.

6. Adım

6- Bu menüden dersinizi tıklayınız. Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım derslerinin 7 ve 8. Sınıfları için ayrı ayrı sayfalar hazırladık.Bu ders öğretmenlerimiz de not dağıtımlarını kolayca yapabilirler.

7.Adım

7-Karşınıza E-Okul’dan kopyalayacağınız bilgileri yapıştıracağınız “E-Okul Veri Girişi” sayfası gelecek.Buradan da E-Okul’a giriş yapabilirsiniz.

8. ve 9. Adımlar

8-E-Okul’a giriş yapın.Kurum işlemlerine tıklayın.

9-Açılan menüden “Hızlı Ders Notu” sekmesine tıklayın.

Sorun yaşamamanız için kopyalamadan önce “tik işaretlerini” kaldırmanız gerekmektedir.

10- Öncelikle listeleme sayfasında not girişi tiklerini işaretlemeden “Listele” butonuna tıklayın.

10.Adım

Sınıf ve dersinizi seçtikten sonra “Listele” butonuna tıkladığınızda karşınıza gelen öğrenci listenizdeki ilk öğrencinin okul numarasından son öğrencinin dosya simgesi de dahil olmak üzere seçin ve kopyalayın.

11.Adım

11- E-Okul’dan kopyaladığınız notları 7.Adımda açtığınız “E-Okul Veri Girişi” sayfasında ok ile gösterilmiş kırmızı hücreye farenizle sağ tıklayarak yapıştırın. (Not: Ctrl + V işlemini yapmanız hataya neden olabilir)

12. Adım

12- Hepsi bu kadar.

Notlarınız tüm ölçeklere otomatik olarak dağıldı. Sağ taraftaki menüyü kullanarak tüm ölçekleri görüntüleyebilirsiniz. Yazdırma bölümünden her hangi bir boyutlandırma yapmadan ölçeklerinizi yazdırabilirsiniz.

Kullanım Hataları ve Çözümler

Hata 1: Hızlı ders notu girişi ekranında “Listele” butonuna tıklamadan önce sınav, proje ya da ders içi katılım seçeneklerini işaretlemek.

Çözüm 1: Lütfen tik işaretlerini kaldırıp ardından listele butonuna tıklayınız.

Hata 2: Kopyalanan öğrenci bilgilerini yapıştırırken kırmızı hücreye çift tıklamak.

Çözüm 2: Eğer hücreye çift tıklarsanız, bu sadece o hücreye veri girişi yapmak istiyorum anlamına gelir. Lütfen kırmızı hücreye bir kez sağ tıklayın ve yapıştırın.

Hata 3: Verileri yapıştırdığımda tek satırda görünüyor.

Çözüm 3: Yapıştırma ayarlarınız değişmiş olabilir. Hücreye sağ tıklayın ve menüden “Özel Yapıştır” seçeneğine tıklayın. Ardından açılan pencereden “metin” seçeneğini seçip “tamam” ‘a tıklayın.

Hata 4: Öğrenci numaraları ##### şeklinde görünüyor.

Çözüm 4: Bu durum öğrenci numarasının hücreye sığmayacak kadar uzun olduğunu anlamına gelir. Öğrenci numaralarını farenizle seçin ve puntosunu (boyutunu) küçültün. Örneğin 11 ise 10 ya da 9 yapabilirsiniz.

Hata 5: Sorunsuz yapıştırıyorum fakat dağıtılan notlar farklı sayfalarda çıkıyor. Ya da hiç çıkmıyor.

Çözüm5 : Program ortaokul e-okul hızlı ders notu girişi ekranına göre hazırlanmıştır. Böyle bir durum ile karşılaşıyorsanız muhtemelen ilkokul ya da lise de görev yapan bir öğretmensiniz. Çözüm için orijinal e-okul hızlı ders notu sayfasındaki kadar sütun sayınız olması gerekir. Küçük bir excel bilgisiyle ölçekteki e-okul yapıştırma sayfasına aralara sütun ekleyip sorunu çözebilirsiniz.

NOT: İndirdiğiniz ölçekleri açtığınızda bilgisayarınızda kullandığınız MS Office sürümüne göre “Düzenlemeyi Etkinleştir”“İçeriği Etkinleştir” ya da “Yine de Düzenle” gibi uyarılar çıkabilir. Ölçekte değişiklik yapabilmeniz ve sağlıklı çalışması için bu butonlara tıklamanız gerekmektedir. Eğer Libre Office Calc gibi farklı ofis programları kullanıyorsanız ölçek sağlıklı çalışmayabilir. Excel kullanınız.

Tespit ettiğiniz eksik veya hata olursa aşağıdan yorum bölümüne yazabilirsiniz. Gelen geri bildirimlerinizi dikkate alarak gerekli düzenlemeleri yapıp linklerimizi sürekli güncelliyoruz.

kaynak: https://www.bilisimle.com/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir