Sınavda Başarılı Olmanın Püf Noktaları

Katılım
26 Kas 2017
Mesajlar
1,344
Puanları
113
Sınavda Başarılı Olmanın Püf Noktaları

Sınavlar hayatın her alanında yer almakta olan oldukça önemli bir husustur. Genel olarak ilkokuldan itibaren başlayarak meslek sınavlarına kadar uzun bir yol olan sınavların çeşidi oldukça fazladır. Fakat sınava çalışma teknikleri hepsi için aynı olmaktadır. Bu nedenle de hangi yaşta olunursa olsun hangi sınava hazırlanıyor olunursa olsun sınava çalışma yöntemleri hep benzerlik gösterecektir. Bu nedenle de sınava hazırlanırken belli başlı metotlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bölüm Bölüm Çalışın

Ders çalışırken programlı olun. Başından, ortasından, sonundan çalışarak konu bütünlüğünü bozmayın. Aksine konuları sıra ile giderek konular arasındaki ilişkileri kurun. Bu nedenle de bölüm bölüm çalışmaya özen gösterin. Ders çalışma programı yaparak bu programdan şaşmadan çalışmalısınız. Ayrıca bir bölümü tamamen bitirip anladığınıza emin olmadan kesinlikle yeni bölüme geçmeyin. Tamamen o bölümün sizin için yeterli olduğuna inandıktan sonra farklı bir bölüme geçiş yapabilirsiniz.
Çok hızlı ders çalışmak ve çok yavaş ders çalışmak büyük hatalardan biridir. Bir dersin başında ne kadar yavaş ve fazla vakit ayırırsanız o ders sizi sıkacaktır. Fakat aksine bir dersi oldukça hızlı geçmek de sizi başarıya götürmeyecektir. Bu nedenle dikkatli, titiz ve yeterli süre ders çalışmak ideal ders çalışma yöntemlerinden olacaktır. Böylece bir dersi anladığınıza emin olduğunuz takdirde kalan sürenizde de tekrar ve alıştırma yaparak ayırdığınız ders süresini daha verimli hale getirebilirsiniz. Böylelikle daha akılda kalacak ve çok daha rahat anlamanız sağlanacaktır.

Bir Soru Üzerinde Çok Fazla Vakit Harcamayın

Bazen ders çalışırken test çözdüğünüzde bir soruda uzun süre geçirebilirsiniz. Bu oldukça yanlış bir tutum olacaktır. Aksine o soruyu hemen geçmelisiniz ve süre kaybını önlemelisiniz. Sınav süresini iyi kullanmak istiyorsanız takıldığınız sorular üzerinde fazla durmamalısınız. Böylelikle hemen diğer sorulara geçerek cevaplayabilecek hem de motivasyonunuz düşmeyecektir. Aksi halde bir soru üzerinde geçirdiğiniz dakikalar psikolojinizi de bozacak ve yapabileceğiniz soruları bile yapamayacak bir duruma gelebileceksiniz. Bu nedenle süreniz kalırsa bu soruya dönmek üzere yanına işaret koyabilirsiniz. Eğer evde de bu usulde çalışırsanız sınavda da zorlanmayacak ve aynı tekniği sınavda da sağlayabileceksiniz. Böylece ne kadar hızlandığınızı ve çok daha fazla soruya doğru cevap verebildiğinizi görebileceksiniz.

Konsantrasyonunuzu Bozacak Unsurlardan Uzak Durun

Ders çalışırken etrafınızda dikkatinizi dağıtabilecek her ne varsa uzak tutmalısınız. Bu unsurların başında kuşkusuz ki cep telefonu, bilgisayar, televizyon ve benzeri aletler gelmektedir. Bu unsurlar sizin ders çalışabilme motivasyonunuzu etkileyecek ve dikkat dağınıklığı yaşamanıza neden olacaktır. Eğer zihninizi dağıtacak bu unsurlardan uzak durursanız verimli ders çalışma yöntemlerinden birini daha başarmış olacaksınız. Telefonunuzu eğer yanınızda tutarsanız gelebilecek her mesaj ve çağrı sizin dersten kopmanıza ve konuları iyi anlamamanıza neden olacaktır.
 
Üst Alt