Ders Notu Sosyal ve Kültürel Kelimelerin Anlamı Nedir

nazime erol

Kazasker

Katılım
19 Ara 2019
Mesajlar
33
Puanları
8
Selanik'in Sosyal Yapısı:

-Fransız İhtilali'nden sonra fikir akımları ortaya çıkmıştır. Rumeli'deki en gelişmiş şehirdir. İşlek bir limanı ve Avrupa ile demir yolu bağlantısı olan şehir canlı bir ticaret merkezidir.

Sosyal Yapı Nedir?

-Sosyal yapı, içinde sosyal ilişkilerin, sosyal olayların meydana geldiği, ses yol grupların, kurumların aldığı, nüfus ile yerleşim tarzının şekillendirdiği, toplumun şekil ve çerçevesi ile ilgili dış görünüşe sahip olan bir sosyal varlıktır.

Sosyal Yapı Deyince Ne Anlamalıyız?

-Aynı zamanda toplumsal yapı olduğunu. Nüfus ile yerleşim tarzının şekillendirdiğini, sosyal olayları meydana getirdiğiniz ve sosyal ilişkilerin bulunduğu şeylerin içinde olduğunu anlamalıyız.

Bir Şehrin Sosyal Yapısı Denince Hangi Kavramları Kullanmalıyız?

-Sosyal ilişki, sosyal olaylar, nüfus, yerleşim yerleri toplumun şekil ve çerçevesi, ticaret alanlarına yatkınlığı gibi şeyler.

Selanik'in Kültürel Yapısı:

-Selanik şehrinde Türklerle birlikle Rum, Bulgar, Sırp, Yahudi ve Ermeni gibi milletler yaşamaktaydı. Bu çok uluslu yapı, konuşulan dil, inançları gelenek ve görenek ülkede çok zengin bir kültürel yapının oluşmasını sağlamıştı.

Kültürel Yapı Nedir?

-Toplumun sosyal ilişkiler ağı dediğimiz sosyal statüler, roller ve değer yargılarından oluşan yapısı. Kısaca toplumsal ilişkilerden kaynaklanan öğeler genel olarak kültürel yapıyı meydana getirir.

Kültürel Yapı Deyince Ne Anlamalıyız?

-Aynı zamanda manevi yapı olduğunu. Kültürel şeylerin kapsadığını. Mesela farklı milletlerin bir arada yaşaması örneğini vere biliriz.

Bir Şehrin Kültürel Yapısı Denince Hangi Kavramları Kullanmalıyız?

-Farklı milletler, farklı diller, farklı gelenekler ve görenekler gibi kavramları kullanabiliriz.
 
Üst Alt