Sosyal Bilgiler Zümre Öğretmenleri Sene Sonu Toplantı Tutanağı 2016 - 2017

Samyeli

Sultan

Katılım
21 Kas 2011
Mesajlar
985
Puanları
43
Sosyal Bilgiler Zümre Öğretmenleri Sene Sonu Toplantı Tutanağı 2016 - 2017

2016–2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
…………….. ORTAOKULU
SOSYAL BİLGİLER ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ
SENE SONU TOPLANTI TUTANAĞI


Toplantı Tarihi :13.06.2017
Toplantı No :3
Toplantı Saati :10.00
Toplantı Yeri :Öğretmenler Odası
Toplantıya Katılanlar : Sosyalci1, Sosyalci2, Sosyalci3, Sosyalci4, Sosyalci5
GÜNDEM MADDELERİ

1- Açılış ve yoklama.
2- I.ve II. Dönem başındaki zümre toplantılarında uygulanmak üzere alınan kararların değerlendirilmesi.
3- I ve II. Dönem yapılan zümrelerde alınan isabetli ve uygulanmasında yarar görülen kararların tespit edilmesi, devamları ve geliştirilmeleri hususunda ileriye dönük tavsiyelerin yazılması.
4- Yıl sonu başarı ve başarısızlık yüzdelerinin tespit edilmesi ve bu sonuçlar ile hedeflenen yıllık başarı düzeyine ulaşılıp ulaşılamadığının tespiti.
5- TEOG Sınavlarının genel değerlendirilmesi
6- Derslerde tüm konuların bitirilip bitirilemediğinin tespiti ve ders kesim raporunun hazırlanıp idareye teslim edilmesi.
7- Ders programlarının, ders araç-gereci, öğretim yöntem ve teknikleri, okul ve dersliklerdeki fizikî durumun değerlendirilmesi.
8- Dilek temenniler ve kapanış.

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1- Sene sonu Sosyal Bilgiler Zümre Öğretmenleri Toplantısı, Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Sosyalci1 başkanlığında, ders öğretmenleri Sosyalci4, Sosyalci2, Sosyalci3 ve Sosyalci5’in katılımıyla Öğretmenler Odası’nda yapıldı.

2- Ders Öğretmeni Sosyalci4, I. ve II. Dönem başındaki zümre toplantılarında uygulanmak üzere alınan kararların eksiksiz uygulandığını ve uygulamada herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını ifade etti.

3- Sosyalci1 söz alarak, bu yıl yapılan TEOG Sınavları ve açılan yetiştirme kursları nedeniyle yoğun bir eğitim öğretim yılı geçirdiklerini, 8.sınıflardan birçok öğrencinin bu sayede düzenli olarak ders çalışma alışkanlığı edindiğini söyleyerek, sınavların yazılı yerine geçmesinin öğrencileri motive ettiğini belirtti.
Sosyalci1, yazılı sınavlar, proje ödevleri, yetiştirme kursları ve derslerin işlenişi konusunda zümre olarak ortak hareket edildiğini ifade ederek, herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi.

4- Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sosyalci3, Sosyal Bilgiler dersinde genel başarı oranının 5.sınıflarda % 100, 6.sınıflarda % 100 ve 7. sınıflarda % 100 olduğunu söyledi.
8.sınıflar T.C.İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersinde başarı oranının % 100 olduğunu belirtti.

5- TEOG Sınavları hakkında bilgi veren Sosyalci5; 1.dönem T.C. İnkılâp Tarihi dersinde TEOG başarı oranının Türkiye ortalamasının 61,38 bizim okulun 76 olduğunu, 2.dönem TEOG-2’de başarı oranın Türkiye ortalamasının 73.72 bizim okulun ise 85,700 olduğunu söyledi.

6- Sosyalci5 derslerde tüm konuların müfredata uygun olarak planlandığı şekilde, planlanan sürelerde bitirildiğini, herhangi bir aksamanın olmadığı, ancak T.C.İnkılâp Tarihi ders saati sayısının 2 olması nedeniyle, konuları yetiştirmede zorlanıldığını ders saatimizin mutlaka artırılması gerektiğini ifade etti.

Sosyalci3, ders kesim raporlarının, not çizelgelerinin, yazılı kâğıtlarının bu hafta içerisinde idareye teslim edilmesi gerektiğini hatırlattı.

7- Sosyalci2, özellikle 8.sınıf T.C. İnkılâp Tarihi dersinin ders saatinin yetersiz olduğunu, müfredatı yetiştirmekte zorlandıklarını ifade etti.

8- Gündemin görüşülmesi hususunda başka söz alan olmadığından iyi dilek ve temennilerle toplantıya son verildi.

ALINAN KARARLAR

1. Gelecek eğitim ve öğretim yılında sınavlara ve derslere çalışma konusunda motivasyon sağlayacak projelerin devam ettirilmesi kararlaştırılmıştır.
2. Yetiştirme ve Destekleme Kurslarının çok faydalı olduğu ifade edilerek gelecek eğitim öğretim yılında da devam ettirilmesi kararlaştırılmıştır.
3. Ders kesim raporlarının, not çizelgelerinin, yazılı kâğıtlarının bir hafta içerisinde idareye teslim edilmesi kararlaştırılmıştır.
5. Derslerde akıllı tahta, EBA ve internetten faydalanılmasının, harita ve diğer malzemelerin kullanılmasının kavramayı artırdığı görülmüştür. Öğrenci merkezli öğretim uygulamalarında başarı görülmüş ve bu konudaki uygulamalara devam edilmesi gerektiği kararı alınmıştır.


Sosyalci1 Sosyalci2 Sosyalci3 Sosyalci5 Sosyalci4 Sos Bil. Öğret. Sos Bil. Öğret. Sos Bil. Öğret. Sos Bil. Öğret. Sos Bil. Öğret.


UYGUNDUR.

…../06/2017
Okul Müdürü
….…………….
 
Üst Alt