Sene Başı 8. Sınıf Şök 2014/2015

Katılım
13 Eki 2014
Mesajlar
187
Puanları
16
2014/ 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ATATÜRK ORTAOKULU
8/A SINIFI ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU 1. DÖNEM TOPLANTI TUTANAĞIDIR


TOPLANTI TARİHİ : 25/10/2014
TOPLANTI YERİ : Öğretmeler Odası
TOPLANTI SAATİ : 15.30


GÜNDEM MADDELERİ
1- Açılış ve yoklama.
2- Sınıf başarı durumunun değerlendirilmesi.
3- Öğrencilerin başarılarının arttırılması için yöntemler.
4- Sosyal Kulüp çalışmaları ve önemi.
5- Zararlı alışkanlıklar hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesinin önemi.
6- Okul – Veli işbirliği.
7- Şube öğretmenleri arasındaki işbirliği ve önemi.
8- Dilek ve temenniler.

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
1- AÇILIŞ VE YOKLAMA
Okul Müdürü YUSUF ÖNTÜRKLER başkanlığında, okulumuz öğretmenler odasında, 25/10/2014 tarihinde, saat 15.30’da ilköğretim kurumlar yönetmeliğinin 96.maddesi gereğince Şube Öğretmenler Kurulu toplantısı başladı.
Yapılan yoklamada 8-A sınıfının dersine giren bütün branş öğretmenlerinin hazır bulunduğu görüldü. Yeni eğitim-öğretim yılının başarılı ve verimli geçmesi temennisiyle gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı.
2- SINIF BAŞARI DURUMUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ
Sınıf rehber öğretmeni ÜMİT VAKTİYOK 8/A sınıfının genel olarak başarılı bir sınıf olduğunu,7. sınıfı da genel olarak başarılı olarak kapattıklarını belirtti. Derse giren öğretmenlerin bu konuda hem fikir oldukları gözlendi.
Durumu çok kötü olan öğrencilerin listesi aşağıya çıkarılmıştır. Bu öğrencilere eldeki imkânlar ölçüsünde yardımcı olmaya çalışılacaktır.
Ayşenur ÇAN,Adem AK,Rabia ŞAKIR
3- ÖĞRENCİ BAŞARISININ ARTTIRILMASI İÇİN ALINABİLECEK ÖNLEMLER;
ERDAL BAL derste konuşma alışkanlıklarının azaltılması ve derslerin daha verimli hale getirilmesi için öğrenci merkezli ders işlenmesi gerektiğini belirtti. Öğrencilerin başarılarını arttırmak için öncelikle okuma seviyelerinin yükseltilmesi gerektiğini; öğrencilerin boş zamanlarını bol bol kitap okuyarak değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Türkçemizi en güzel ve doğru kullanmalarının başarıda anahtar olduğunu, bu hususlarda elimizden gelen gayreti göstermemiz gerektiğini, bütün öğretmen arkadaşlarımızın gerekli gayreti gösterdiğine inandığını söyledi.
YAŞAR KARAKAŞ sınıfın düzenli ve uyumlu bir sınıf olduğunu, derslerine daha çok çalışarak daha da iyi olabileceklerini, bu noktada biz öğretmenlerin üzerine düşeni severek yapacaklarını belirtti.
AHMET TEKTAŞ öğrencilerin başarısızlık nedenlerinin irdelenmesi, araştırılması ve tespit edilmesi suretiyle problemin çözülebileceğini söyledi. Durumu zayıf olan öğrencilerin incitilmeden, rencide edilmeden, uygun yöntem ve tekniklerle başarılı hale getirilmesi gerektiğini; öğrencilerin bilgi, davranış ve karakter açısından başarılı hale getirilmesinin birinci derecede hedefimiz olduğunu söyledi. Öğrencilerin başarısızlık nedenlerini öğrenci, öğretmen, veli ve okul idaresi dörtgeninde aramak gerektiğini söyledi.
Müdür yardımcısı FEVZİ KALKAN öğrencilerin başarılı olmasında en büyük etkenin öğretmen olduğunu, başarılı bir öğretmenin öğrencilerinin de başarılı olacağını, diğer sorunların zamanla halledilebileceğini, önemli olanın öğretmenin idealist olması gerektiğini belirtti. Bütün arkadaşların gayretle çalıştığına inandığını, bu gayretlerini devam ettirmelerinin hem öğrenci, hem çevre hem de ülke için önemli olduğunu, öğrencilerle ders içinde ve ders dışında yakından ilgilenmek suretiyle başarıyı yakalayacağımıza inandığını söyledi.
Türkçe Öğretmeni ÜMİT VAKTİYOK başarının çok okumaktan geçtiğini, okumayan, kitap okumayan, sadece ders kitaplarıyla yetinen öğrencilerin hiçbir zaman yeterince başarılı olamayacaklarını; kitap okuma konusunda öğrencilerin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Türkçeyi güzel, etkili ve doğru konuşan öğrencilerin de başarılı olacaklarını, bu hususta bütün arkadaşlarının işbirliği yaparak ve kütüphanemizi en iyi şekilde işletip değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Çocukların ayda bir, yılda on kitap okuyarak dahi büyük yol kat edeceğini belirtti.
Matematik öğretmeni ERDAL BAL öğrencilerin matematik dersinde geçmişe yönelik iyi bir temelle başarının sağlanacağını, dersin öğrencilere sevdirilmesinin başarıyı arttıracağını, yer yer testler hazırlanarak konuların kavratılması gerektiğini belirtti.
Fen ve Teknoloji Öğretmeni YAŞAR KARAKAŞ öğrencilere yeterince söz verilerek ilgi ve isteğin arttırılmasının başarıyı arttıracağı, öğrencinin dersi sevmesiyle başarının doğru orantılı olduğunu, dersi sevdirmenin de öğretmenin elinde olduğunu söyledi.
.
4-SOSYAL KULÜP ÇALIŞMALARI VE ÖNEMİ;
Sınıf rehber öğretmeni ÜMİT VAKTİYOK sınıfta her öğrencinin bir sosyal kulüpte çalışmasının sağlanması için seçimlerin yapıldığını ve sosyal kulüp faaliyetlerinin öğrenciye toplumsal olarak çok şey kazandırdığını ifade etti. Kulüp çalışmalarına gereken önemin verileceği vurgulandı.

5-ZARARLI ALIŞKANLIKLAR HAKKINDA ÖĞRENCİLERİN BİLGİLENDİRİLMESİNİN ÖNEMİ.

Günümüzde zararlı içeceklerin ilköğretime kadar indiği, bu yüzden öğretmenlerin bu konuda çok duyarlı olmaları gerektiği, periyodik olarak öğrencilerin uyarılıp aydınlatılmaları gerektiğini belirtti.Özellikle sigara, alkol ve uyuşturucunun zararlarının öğrencilere sürekli olarak anlatılması kararlaştırıldı. Sınıfta kötü alışkanlıkları olan öğrencilerin bulunmadığı söylendi.



6-OKUL – VELİ İŞBİRLİĞİ

Sınıfın başarısında öğretmen-veli-öğrenci işbirliğinin şart olduğunu ifade eden Sınıf rehber öğretmeni ÜMİT VAKTİYOK veliyi de eğitim-öğretimin içine çekmeliyiz dedi. Öğretmenin göstereceği fedakârlığın fazlasıyla veliden beklenmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle okul dışında kontrolün veli tarafından yapılması, internet cafelerden çocukların uzak tutulması konusunda titizlik gösterilmesi, ders çalışmalarının takip edilmesi ve çalışma programının uygulanmasının sağlanması gibi görevlerin veliye düştüğünü bu konuda veli ile işbirliği yapılarak eğitim-öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi gerektiği ortak görüşüne varıldı.
Okul ve veli işbirliğinin sağlanmasını başarıyı olumlu yönde arttıracağını belirten Müdür Yardımcısı FEVZİ KALKAN öğretmenin tek başına başarı sağlamasının yeterli olmayacağını, velilerinin de üzerlerine düşen vazifeleri yapmaları gerektiğini, bu konuda velilerin pasif kaldıklarını, veli toplantılarında bu konunun velilere iletilmesi gerektiğini söyledi. Veli-öğretmen-öğrenci üçgeninin diyalog içinde olmasının başarıyı arttıracağını belirtti.
7-ŞUBE ÖĞRETMENLERİ ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ VE ÖNEMİ

Şube öğretmenleri gerek ders işlemedeki yöntem ve teknikler konusu ve gerekse sınıf içi sorunları ortadan kaldırmada dayanışma ve yardımlaşma içinde olacaklarını bildirdiler. Toplantıya katılan tüm şube öğretmenleri bu kurulda alınan kararlara uygun hareket edeceklerini belirttiler.

8-DİLEK VE TEMENNİLER
Gündem maddeleri görüşüldü, Sınıf rehber öğretmeni ÜMİT VAKTİYOK dileklerinin daha iyi ve mükemmeli yakalamak, başarıya ulaşmak olduğunu söyledi; katılan bütün arkadaşlara göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür etti.
Toplantı Başkanı YUSUF ÖNTÜRKLER 2014-2015 eğitim öğretim yılının tüm öğretmen ve öğrencilere iyi geçmesi temennisi ile toplantıyı kapattı. Toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır.














ALINAN KARARLAR
1- Öğrenci merkezli eğitim sistemi örnek alınarak öğrencilerin ders içi etkinliklerinin arttırılması sağlanacak.
2- Öğrenmeyi öğretme ilkesi doğrultusunda öğrencilerin kütüphane, laboratuar gibi eğitim alanlarını daha fazla kullanmaları sağlanacak.
3- Türkçeyi en iyi şekilde kullanmaları için öğrencilere gerekli bilgi ve davranışlar kazandırılacak.
4- Okul araç ve gereçlerini kullanma konusunda daha dikkatli davranılacak.
5- Veli toplantıları belli aralıklarla yapılacak. Maddi problemi, hastalık problemi olan öğrencilere gereken ilgi gösterilecek. Velilerin toplantıya katılmaları için gerekli aktivasyon sağlanacak.
6- Derse geçmeden dikkatlerin toplanması ve motivasyonun sağlanması için ön konuşma yapılacak.
7- Sosyal ve kültürel etkinliklere katılımın sağlanması için gerekli tanıtımlar yapılacak. Bu tür faaliyetler duyurulacak.Sigara, alkol ve uyuşturucunun zararları sürekli olarak anlatılacak.
8- Öğrencilere planlı çalışmanın önemi anlatılacak. Ders çalışma programı için okul rehber öğretmeninde gerekli yardım istenecek.
9- Açılacak TEOK kursuna devam sağlanacak.
10-Bu yıl yapılacak olan Merkezi Sınav Sistemi ile ilgili veli ve öğrenciler bilgilendirilecek,Öğrenciler sınava en iyi şekilde hazırlanacak.
SIRA NO ŞUBE ÖĞRETMENLERİNİN
ADI SOYADI
BRANŞ
İMZA
1 YAŞAR KARAKAŞ Fen ve Teknoloji
2 ÜMİT VAKTİYOK Türkçe
3 ERDAL BAL Matematik
4 AHMET TEKTAŞ İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
5 HÜSEYİN KADI İngilizce
6 ÖMER GÜDER Beden Eğitimi

U Y G U N D U R
25 / 10 / 2014


YUSUF ÖNTÜRKLER
Okul Müdürü
 
Üst Alt