İlköğretim Haftası Konuşma Metni

Samyeli

Sultan

Katılım
21 Kas 2011
Mesajlar
985
Puanları
43
İLKÖĞRETİM HAFTASI KONUŞMASI
Sayın Kaymakamım,
Sayın Garnizon Komutanım,
Sayın Belediye Başkanım,
Siyasi Partilerin Çok Kıymetli Temsilcileri,
Çok Değerli Kurum Amirleri,
Değerli Okul Müdürlerim,
Çok Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım,

Sizleri kalpleri sevgi dolu, gözleri pırıl pırıl, geleceğimizin teminatı öğrencilerimizle birlikte olmanın heyecan ve gururuyla selamlıyorum.

İlk emri oku olan dini, bana bir harf öğretenin kırk yıl kulu kölesi olurum anlayışı ile yaşatan temsilcileri olarak, Milli Eğitim Bakanlığımızın, temel hedefleri doğrultusunda öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken onları vatanına ve milletine sadakatle bağlı, ülkesini ve yurdunu çok seven, söz konusu vatansa gözünü kırpmadan canını veren, çağdaş, demokratik, vicdanı hür, irfanı hür, insan haklarına saygılı, erdemli bireyler olarak, geleceğe hazırlıyoruz. Bu bağlamda Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu olarak kayıt bölgemizdeki tüm öğrencilerimizin okullaşması sağlanmıştır.

Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler; Sizlerden beklentimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ’ün bir vecizesinde belirttiği gibi ‘‘ Küçük hanımlar küçük beyler, Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısızınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz!’’ Siz sevgili öğrencilerden tek isteğimiz çok çalışmanız, asla yılgınlığa düşmemenizdir. ‘‘ Hedefim Güneş, ıskalarsam yıldızlardayım’’ diyebilmelisiniz. Her bir gününüzün önceki gününüzden daha ileri olmasını, alan el değil veren el olmanız istiyoruz. Hayat yolunda ilerlerken eğitim ve öğretimi birbirinden ayırmamalısınız. Yunus Emre’nin: İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir, sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır. Dizelerinde ilettiği mesajı kendimize şiar edinelim.

Geleceğin özgür, çağdaş ve kalkınmış Türkiye’sini yaratacak olan sizlerin okul öncesinden başlayarak tüm eğitim sürecinizde başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmenizi diliyorum. Atatürk’ün de belirttiği gibi ‘‘ Eğitimdir ki, bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti kölelik ve yoksulluğa terk eder. ’’

Saygıdeğer veliler; Devletimizin, bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize ve okulunuza sahip çıkmak onları desteklemektir. Bu nedenle sürekli okulumuzu ve öğretmenlerimizi ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız. Sözlerimi Atatürk’ün bize ışık tutan şu sözleri ile sürdürüyorum; ‘‘ Eğitimde feda edilecek bir tek fert yoktur.’’

Bu güzel günün ardından öğretmen ve öğrencilimize büyük sorumluluklar düşmektedir. İlköğretim meselesi-büyük önderin de dediği gibi- vatan, millet, bayrak meselesidir. İlköğretim meselesi; bir millet için bağımsızlık ve varolma meselesidir. Bu bilinç ve bu sevgi ile başladığımız eğitim öğretim yılının başarıları da beraberinde getireceğine inancımız sonsuzdur.

2018 / 2019 Eğitim Öğretim Yılı’nın öğrenci, öğretmen, veli, yönetici ve milletimize hayırlı olmasını diler sevgi ve saygılarımı sunarım.

İlköğretim Haftası Kutlu Olsun.

………………………..

………………Ortaokulu Müdürü
 
Üst Alt