Ekonomik Faaliyetler ve Meslekler SB6.5.2
meslek, ekonomik faaliyet, sektör, tarım, hayvancılık, sanayi, hizmet, turizm, madencilik, coğrafya, geleceğin meslekleri, otomasyon, infografik, afiş, pano, engindemirci
recastia.net
Ekonomik Faaliyetler ve Meslekler ders notu
Ekonomik Faaliyetler ve Meslekler ders notu<br>Engin DEMİRCİ
İçerik Listesi
- Meslek Tanımı ve Özellikleri → Süreklilik, bilgi-beceri, gelir, toplumsal ihtiyaç.
- Ekonomik Faaliyetler → Tarım, hayvancılık, ormancılık, madencilik, sanayi, hizmet, turizm.
- Coğrafya–Meslek İlişkisi → Zonguldak (madencilik), Kastamonu (ormancılık), Erzurum-Kars (hayvancılık), Çukurova (tarım), Antalya (turizm), İstanbul (sanayi–ticaret).
- Geçmişten Günümüze Meslekler → Nalbantlık, kalaycılık, semercilik gibi azalan meslekler.
- Geleceğin Meslekleri → Yapay zekâ mühendisi, veri bilimci, biyoteknoloji uzmanı, iklim uzmanı, metaverse mimarı.
- Teknolojinin Etkisi → Tekrara dayalı işler otomasyona devredilir; yaratıcılık ve problem çözme isteyen yeni meslekler doğar.
- Ekonomik Çark → Tarım → Sanayi → Ulaşım → Hizmet–Ticaret.
- Ülke Kalkınması → Yerli üretim, işsizlik azalması, meslek eğitimi, ekonomik büyüme.
- Etkinlikler → Boşluk doldurma, doğru–yanlış, eşleştirme, yorum–tahmin, öz değerlendirme.
Ekli dosyalar
More Thread Same Category
- Bir Ürünün Yatırım ve Pazarlama Süreci İnfografik Ders Notu
- Ülkemizin Kaynakları ve Ekonomik Faaliyetler İnfografik Ders Notu
- 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 5. Öğrenme Kavramlar Sözlüğü PDF: Hayatımızdaki Ekonomi
- 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 5. Öğrenme Ders Notu PDF: Hayatımızdaki Ekonomi
- 6.Sınıf Sosyal Bilgiler 5.Ünite Kavramları Açıklaması
- 6.Sınıf Sosyal Bilgiler 5.Ünite Üretim, Dağıtım ve Tüketim Ders Notu
- Türkiye'de Görülen Ev Tipleri
- Türkiye’de Görülen Konut Tipleri Ders Notu
- Türkiye’de Yerleşmeler Ders Notu
- Türkiye'de Etkin Nüfusun Sektörlere Dağılımı