5. Sınıflar 1. Dönem Veli Toplantısı Güncel

sosyalci006

Nişancı

Katılım
20 Eyl 2021
Mesajlar
56
Puanları
8
2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ………… ORTAOKULU​

5-A SINIFI I. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

TOPLANTI TARİHİ: 16.09.2021

TOPLANTI SAATİ: 15.30

TOPLANTI YERİ : 5-A sınıfı



5-A Sınıfı 1. Dönem Veli Toplantısı 16.09.2021 Tarihinde Sınıf Öğretmeni .............. başkanlığında 12 öğrenci velisinin katılımıyla Saat 15.30 İle 16.30 arasında 5/A Sınıfında aşağıdaki gündem maddeleri görüşülüp ve aşağıdaki kararlar alındı.



GÜNDEM MADDELERİ



1) Saygı duruşu ve istiklal marşı

2) Açılış ve yoklama

3) Öğrencilerin Psikolojik ve Fizyolojik sağlık durumları ile temizlik ve hijyene verdikleri önemin arttırılması

4) Pandemi süreci hakkında ve Uzaktan Eğitim sürecine ilişkin bilgilendirme

5) Öğrencilerin davranış durumları, okula karşı isteksizlik gibi tutumlarının nedenlerinin görüşülmesi

6) Velilerin Aile Eğitimi ile ilgili bilgilendirilmeleri

7) Öğrencilerin Derslere katılım durumları

8) Pandemi döneminde Velilerin uzaktan eğitim sürecinden, öğretmenlerden ve okul idarelerinden beklentileri

9) Öğrencilerin Uzaktan Eğitime katılım süreçleri ve yaşadıkları problemler

10) Sınav kaygısı ve geliştirilecek stratejiler

11) Teknoloji kullanımı ve Sosyal Medya alışkanlıkları

12) Okulların yeniden açılması ve normalleşme süreci hakkında soruların dinlenmesi

13) Öğrenci kılık ve kıyafetleri

14) Teşekkür konuşması ve kapanış

15) Velilerle birebir konuşmalar





GÜNDEM MADDELERİN GÖRÜŞÜLMESİ:

1- Sınıf rehber öğretmeni .............. veli toplantısının açılışını yaptı. Toplantıya 12 öğrenci velisinin iştirak ettiği görüldü. Gelmeyen öğrenci velileriyle daha sonra görüşülmesine karar verildi.

2- Öğrenci velileriyle teker teker tanışıldı. Bu eğitim-öğretim yılında sağlık ve başarı temenni edildi.

3- Öğrencilerin derse hazırlıklı gelmesinin, sınıf içindeki aktiviteye katılmasının öğretmen ve veli işbirliğiyle sağlanacağı dile getirildi. Başarısız öğrencilerin başarı düzeylerini arttırmak amacıyla velilerin daha sık öğretmenlerle görüşmesinin önemi dile getirildi. Bu doğrultuda öğretmen veli işbirliğinin sık sık ve mutlaka yapılması gerektiği söylendi.

4- Öğrencilerimizin okula gelirken ders araç ve gereçlerinin kontrol edilmesi eksiklerinin tamamlanması, yıpranmış olanların uygun bir zamanda onarımı ve bakımının yapılması bu öğrencilerimizin kişiliklerinin sağlıklı olarak gelişmesinde yardımcı olmaktadır. Bu işlerin düzenli olarak aksatılmadan yapılması sizlere düşen görevlerdendir. Plansız ve programsız çalışmalar öğrenciyi derslerden uzaklaştırır, bu bakımdan özellikle evde öğrencilerimizi planlı ve programlı çalışmaya yöneltmemiz gerekmektedir, okulda öğrenilen bilgilerin ve derslerin evde düzenli olarak tekrarının yapılması öğrenmeyi ve anlamayı hızlandıracağı dile getirildi.

5- Anne ve baba olarak ortak kararlar alınız ve davranışlarınızda her zaman doğru ve tutarlı olunuz. Çelişkili davranışlarınızla çocuğunuz her zaman bocalayacak ve doğruyu bir başkasında arayacaktır. Çocuklara karsı sabır, soğukkanlılık, anlayış, sebatlık ve sevgi ile yaklaşın, bu onların sizin ile olan ilişkilerinde daha yakın olmalarını sağlayacaktır. Yüksek sesle söylenen emir verici sözler, ağır eleştiriler ve azarlamalar asla fayda getirmeyeceği gibi çocuğunuzun sizden kopmasına ve uzaklaşmasına hatta birçok konuda yalana başvurmasına sebep olacaktır. Çocuğunuza yeteri kadar harçlık veriniz. Harçlığını mümkünse aylık veya haftalık olarak belirleyiniz. Böylelikle kendisini yönetmeyi öğrenecek, sorumluluk kazanacaktır. Çocuğunuzun yaşamında en önemli çevre, aile çevresidir. Çocuk yaşamında en etkili örnekleri ailesinden alır. Anne ve baba olarak tüm davranışlarınızda örnek olduğunuzu unutmamanız gerektiği sınıf rehber öğretmeni .............. tarafından dile getirildi.

6. Öğrenci velilerine çocukların televizyonda bilgi yarışmları, tarihi ve belgesel tarzı programlar takip etmeleri tavsiye edildi.

7. Sınıfta sürekli devamsız öğrenci bulunmadığı belirtildi. Devamsızlık yapan öğrencinin konulardan uzaklaştığı ve başarıyı engellediği vurgulandı.

8. Öğrencilerin bu sene ilk defa Türkiye geneli bir sınava gireceği DPY bunun için de velilerden öğrencilerin evde bol bol test çözmeleri ödevlerini zamanında yapmaları gerektiği belirtildi.

9- Çocuklarının kılık-kıyafetine ve beden temizliklerine özen göstermeleri kıyafetlerinin temiz olmasına dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı.

10. Ders araç ve gereçlerinin doğru kullanmanın önemi vurgulandı.

11- Daha iyi bir başarı, daha iyi bir öğrenci daha iyi bir birey için velilerin sık sık okula gelerek yada öğretmenin veliye ulaşarak öğrencinin durumunu birlikte değerlendirmeleri konusu dile getirildi. Bu doğrultuda hareket edilmesi kararlaştırıldı. Okuldaki eğitim ve öğretim çalışmalarının ailedeki eğitim ve öğretim çalışmaları ile desteklenmesi gerektiği, onlara gereken yardımları yapmalarının başarılarını olumlu yönde etkileyebileceklerinin önemi vurgulandı.

Öğrencilerin ders durumları sınav notları ve deneme sınav sonuçları velilere bildirildi. Veliler çocukları ile ilgili görüş alış verişinde bulundu.

14. Bir sonraki toplantıda daha olumlu sonuçlar görüleceği inancı ve beklentisiyle toplantıya son verildi.





..............

( ………. Öğrt.)

5/A Sınıf Öğretmeni





2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ………… ORTAOKULU
5-A SINIFI I. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI



TOPLANTI TARİHİ: 16.09.2021

TOPLANTI SAATİ : 15.30

TOPLANTI YERİ : 5-A sınıfı



ALINAN KARARLAR​

  • Daha iyi bir başarı, daha iyi bir öğrenci daha iyi bir birey için velilerin sık sık okula gelerek ya da öğretmenin veliye ulaşarak öğrencinin durumunu birlikte değerlendirmeleri konusu dile getirildi. Bu doğrultuda hareket edilmesi kararlaştırıldı.
  • Çocuklarının kılık-kıyafetine ve beden temizliklerine özen göstermeleri kıyafetlerinin temiz olmasına dikkat etmeleri gerektiğine karar verildi.

Okul kıyafetlerinin belli olduğu ve dönem içerisinde her hangi bir değişiklik olmayacağı velilerin öğrencilerin kıyafetlerini kontrol etmelerinin yararlı olacağı, okul içerisindeki düzen açısından birliğin gerekli olduğuna karar verildi.

  • Öğrenciler, her dersin önemli olduğuna dikkat çekilerek çalışmaya teşvik
  • edilmesine karar verildi.
  • Kılık kıyafet ve beden temizliğine dikkat edilmesine karar verildi.
  • Öğrencilerin rahat çalışacağı bir ortam oluşturulması kararlaştırıldı.
  • Öğretmenle velilerin sürekli iş birliği içinde olmasına karar verildi.
  • Teknoloji ile öğrenci ilişkilerinin sağlıklı bir düzeye getirilmesi için velilerle işbirliği halinde olmasına karar verildi.
  • Öğrencileri motive etmek ve takip etmek amacıyla veliler ve öğrencilerle düzenli olarak telefon görüşmesi yapılmasına karar verildi.
  • Öğrencilere ödev verilmesi ve ödevlerin takibinin veli ve öğretmen tarafından takip edilmesine karar verildi.
  • Öğrencilerin teknoloji ile olan ilişkilerinin daha sağlıklı olması için Rehber öğretmen tarafından öğrencilerin bilgilendirilmesine karar verildi.



..............

( ……………… Öğrt.)

5/A Sınıf Öğretmeni
 
Üst Alt