1.Ahmet'in Kısaca Hayatı

Katılım
26 Kas 2017
Mesajlar
1,344
Puanları
113
I. Ahmed 18 Nisan 1590 tarihinde dünyaya gelmiştir. III. Mehmed’in ve Handan Sultan’ın çocuğudur. Eğitim durumu oldukça iyidir, henüz küçük yaşlardan itibaren iyi bir eğitim görmüştür. İlmi bilgisi yüksek olduğu gibi iyi bir savaşçıda olan I. Ahmed, ata iyi biner, iyi kılıç kullanır, iyi ok atardı. Bu yeteneklerini geliştirmesindeki en büyük etkenin küçüklükten gelen avcılık merakı olduğunu söyleyebiliriz.
21 Aralık 1603 tarihinde tahta çıktığı bilinmekte olan I. Ahmed, sade bir şekilde giyinirdi. Akıl hocalarını ve danışmanlarını iyi belirleyen I. Ahmed, küçük yaşlarda tahtın başına geçtiğinde bile en doğru kararları vermiş ve devlet işleriyle yakından ilgilenmiştir. Kanuni Sultan Süleyman’dan sonra gelen padişahlar arasında devlet işleriyle bu kadar ilgili ilk padişahtır. On dördüncü padişah olan I. Ahmed, henüz on dört yaşındayken tahta geçmiş ve on dört yıl boyunca padişahlık yapmıştır.
Dini inancı yüksek seviyede olan I. Ahmed peygamber efendimize çok saygı duyardı ve onun için yazmış olduğu şiiri sarığının içinde taşırdı. Tifüs hastalığı geçiren I. Ahmed bu hastalık sebebiyle 22 Kasım 1617 tarihinde hayatını kaybetmiştir.
 
Üst Alt