2.Osman'ın Kısaca Hayatı

Katılım
26 Kas 2017
Mesajlar
1,344
Puanları
113
3 Kasım 1604 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Genç Osman, Sultan I. Ahmed’in ve Mahfirûz Haseki Sultan’ın çocuğudur. İkinci Osman’a Genç Osman denmesinin nedeni henüz 13 yaşındayken amcası Sultan Birinci Mustafa’nın dengesiz kararlar verip devlet yönetimini tehlikeye atması üzerine tahttan indirilmesinin arından onun yerine tahta geçmesidir.
Özellikle annesinin üzerine düştüğü, ilgi ve alakayla yetiştirdiği Genç Osman terbiyeli ve ahlaklı bir kişilikti. Genç Osman aynı zamanda küçük yaşlardan itibaren iyi bir eğitim almış, doğu ve batı dilleri olmak üzere birçok farklı dili akıcı bir şekilde konuşabilecek seviyede bilmekteydi. Genç Osman en son Fatih Sultan Mehmed’in uygulamış olduğu saray dışından kızlarla evlenme geleneğini uzun süre sonra uygulayan ilk padişah oldu.
Yanında kendisine yardımcı olacak güvenilir bir sadrazam bulamayan Genç Osman çeşitli olaylar sonrasında tahttan indirildi ve Yedi Kule Zindanlarında boğularak öldürüldü. Genç Osman tahtta geçmesinin hemen ardından sistemde büyük değişiklik yapmaya başladı. Üst düzey yetkilileri tekrar belirleyen Genç Osman aynı zamanda şeyhülislâmdan müderris ve kadı atama yetkisini aldı. Yenilikçi bir padişah olduğu bilinmekteydi.
 
Üst Alt