Sınıf Rehberlik Klasöründe Olması Gereken Belgeler

&

Katılım
27 Eki 2010
Mesajlar
0
Puanları
63
SINIF REHBERLİK DOSYASI İÇERİĞİNDE OLMASI GEREKENLER
Sınıf Rehberlik Klasöründe Olması Gereken Belgeler


1. Yıllık Sınıf Rehberlik Planı
2. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Yönetmeliği Sınıf Listesi
3. Sosyal kulüplerde görev alan öğrencilerin listesi
4. Öğrenci tanıma fişleri
5. Rehberlik Etkinlikleri ve Rehberlik Etkinlik Raporları
6. Aylık, Dönem Sonu ve Yıl Sonu Rehberlik Raporları

Açıklamalar;

1. Yıllık Sınıf Rehberlik Planı: Yıllık sınıf rehberlik planı, okul Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Çerçeve planı doğrultusunda her sınıf düzeyinde yıl boyunca uygulanacak rehberlik etkinliklerini içeren plandır.

2. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Yönetmeliği: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Yönetmeliğinin 51. maddesi; Sınıf Rehber Öğretmenin Görevleri, sınıf rehberlik dosyalarının içinde bulundurulacaktır.

3. Sınıf Listesi: Her Sınıf Rehberlik Dosyası içinde o sınıfa ait sınıf listesi bulundurulacaktır.

4. Sosyal Klüplerde Görev Alan Öğrencilerin Listesi: Sınıf Rehberlik Dosyası içinde sınıftaki tüm öğrencilerin hangi sosyal klüpte görev aldığını gösteren liste bulundurulacaktır.

5. Öğrenci Tanıma Fişleri: Her öğrenci için ayrı ayrı doldurulacak olan öğrenci tanıma fişleri dosyanın içinde bulundurulacaktır.

6. Rehberlik Etkinlikleri ve Rehberlik Etkinlik Raporları: Yıllık Sınıf Rehberlik Planına göre uygulanacak olan rehberlik etkinlikleri dosyada bulundurulacaktır. Her etkinlik uygulandıktan sonra etkinliklere ait etkinlik raporu doldurulacaktır.

7. Aylık, Dönem Sonu ve Yıl Sonu Rehberlik Raporları: Aylık Rehberlik faaliyet raporları düzenli olarak her ayın sonunda yazılıp dosya içinde saklanacak; dönem sonu ve yıl sonu raporları ise her dönem sonunda Rehberlik Servisine teslim edilecektir.
 
Üst Alt