3. Mehmet'in Kısaca Hayatı

Katılım
26 Kas 2017
Mesajlar
1,344
Puanları
113
sultan-3-mehmet.jpg

3. Mehmet'in Kısaca Hayatı
26 Mayıs 1566 tarihinde dünyaya gelen III. Mehmed’e ismini büyük dedesi olan Kanuni Sultan Süleyman vermiştir. III. Murad’ın ve Safiye Sultan’ın çocuğu olan III. Mehmed, orta boya, kumral saçlara, temiz ve güzel bir yüze sahipti. Eğitim düzeyi oldukça iyi olan III. Murad oğluna da tıpkı kendisinin almış olduğu eğitim gibi üst seviyede bir eğitim sağladı ve dönemin en büyük kişilerinden Hoca Sadeddin Efendi’den dersler almasını sağladı.
Farklı hocalardan dini ve ilmi konularda da bilgiler alan III. Mehmed’in eğitim seviyesi de tıpkı babası gibi yüksektir. 1583 yılında Manisa sancakbeyine atanan III. Mehmed, babasının vefat etmesi üzerine 27 Ocak 1595 tarihinde İstanbul’a gelerek tahta geçti. III. Mehmed annesine aşırı derecede bağlıydı ve bu sebeple de annesi bundan yararlanarak sarayda söz sahibi olmaya başladı.
Bazı iç ve dış meselelerde oğlunun kararlarına karşı geliyor ve fikrini değiştirmesine neden oluyordu bu sebeple de bazen karışıklıklara sebebiyet veriyordu. Dini bakımından inanç seviyesi yüksek olan III. Mehmed, aynı zamanda güzel ve nazik bir kalbe sahipti. Kolayca üzüntüye kapılabilen III. Mehmed, döneminde içki içilmesini yasaklayarak tüm meyhanelerin kapatılmasını da sağlamıştır.
 
Üst Alt