2.Ahmet'in Kısaca Hayatı

Katılım
26 Kas 2017
Mesajlar
1,344
Puanları
113
25 Şubat 1643 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen II. Ahmed, Sultan Birinci İbrahim’in ve Hatice Muazzez Sultan’ın çocuğudur. Küçük yaşlardan itibaren annesi Hatice Muazzez Sultan’ın sıkı kontrolü sayesinde iyi bir eğitim almıştır ve annesi tarafından iyi bir şehzade olarak yetiştirilmiştir.
Arapça ve Farsça dillerine hâkim olan II. Ahmed, üçüncü erkek evlat olması sebebiyle orta derecede bir tahsil görmüştür. Abilerinin hayatını kaybetmesinin ardından tahta geçen II. Ahmed, devlet işleriyle yakından ilgilenmiş, rahatsızlandığı zamanlarda bile divan toplantılarına katılmaya gayret etmiştir. Aynı zamanda bir sanatçı olan II. Ahmed, hat sanatı konusunda ustalık derecesindeydi. Yazı yeteneği de güzel olan II. Ahmed, Kuran-ı Kerim’ler yazmıştır.
Edebiyata da ilgisi bulunmakta olan II. Ahmed aynı zamanda şiirlere olan ilgisi de büyüktü. II. Ahmed, hükümdarlık tahtına abileri sebebiyle oldukça geç oturmuştur. II. Ahmed tahtı almış olduğu İkinci Süleyman gibi dört yıl saltanat sürdükten sonra 6 Şubat 1695 tarihinde Edirne’de bulunmaktayken vefat etmiştir. II. Ahmed’in ikisi erkek toplam beş çocuğu olmuştur.
 

More Thread Same Category

Benzer konular

Üst Alt