15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Günün Anlam ve Önemi

&

Katılım
27 Eki 2010
Mesajlar
0
Puanları
63
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Günün Anlam ve Önemi
Sevgili Öğrenciler,
23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasıyla millet iradesine dayanan Türk Devleti kurulmuştur. O günden beri de egemenliğin esas sahibi devlet olmuş, millet kendi seçtiği kişilerle kendi kendini yönetmiştir.
15 Temmuz 2016 ülkemiz çok büyük bir tehlikeden dönmüştür. 40 yıldır devlet içinde yuvalanan hainler, halkın temsilcilerinin seçtiği yasal hükümeti devirip, devlete ele geçirmek için planlarına harekete geçirmişlerdir.
Türk milleti tarih boyunca sergilediği dik duruşu bir kez daha ortaya koymuş, iradesine sahip çıkmış, tankların önüne çıkmış, kışlaların önünde nöbete çıkmış, demokrasi tarihini yeniden yazmıştır. Ömer Halis DEMİR gibi kahramanlar hiç düşünmeden vatanı için canını koymuş, genetik kodlarımızda her daim olan ordu-millet ruhu yeniden canlanmış, sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile milyonlar meydanlara sel gibi akmış, hainleri silmiş süpürmüştür.
Şu unutulmamalıdır ki devletin sahibi millettir. Milletin üzerinde bir güç yoktur. Demokrasi herkes için gerekli vazgeçilmez bir unsurdur. Yöneticileri millet seçer ve ancak milletin kararı geçerlidir.
Geçmiş darbe deneyimleri ülkemizin demokrasisini kesintiye uğratmıştır. Bu kesinti sadede demokrasi ile kalmamış, siyasi, sosyal, ekonomik anlamda travmalara yol açmıştır.
15 Temmuz bir milletin direniş destanıdır.
15 Temmuz demokrasinin bayramıdır.
15 Temmuz halkın zaferidir.
15 Temmuz millet iradesinin ayağa kalktığı gündür.
15 Temmuz kahramanlığın diğer adıdır.
15 Temmuz yıllar konuşulacak bir gündür.
15 Temmuz millettir.
15 Temmuz milli egemenliktir.
Bu vesileyle 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimizi bir daha saygı ile selamlıyor, saygılar sunuyorum.
 

Ekli dosyalar

  • Günün Anlam ve Önemi Konuşması.rar
    9.1 KB · Görüntüleme: 87
Üst Alt