Teknolojinin Yararları

Katılım
26 Kas 2017
Mesajlar
1,344
Puanları
113
Uygarlığın oluşmasından günümüze kadar geçen süre de teknoloji dur durak bilmekten gelişmekte ve hala da gelişiyor. Bu teknoloji insan gücüne olan zorunluğu azaltmaktadır. Mesela bir insanın taşıyacağı yük miktarının kat ve katını rahatlıkla teknoloji sayesinde taşınabilmektedir.

Bu da teknolojinin bizlere sağlamış olduğu yararlardan biridir. Teknolojinin günümüze kadar insanlara çok önemli bir yararı olduğu şüphesiz bir gerçektir. Sanayinin gelişmesinde teknolojinin katkısı çok büyüktür. Bu katkıları saymakla bitiremeyiz.


Teknolojinin Yararları Maddeler HalindeAçıklayabiliriz ;

1- İnternet sayesinde dünyanın diğer bir ucundan diğer ucuna bilgi ulaştırılabilmesi.

2- Teknoloji sayesinden insanlar çok daha kolay yaşam imkanlarına sahip olurlar ve yapacakları işler çabuk ve rahat yapabilirler. Örneğin evlerde kullanılan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi teknolojik ürünler işleri kolayca yapmaya yararlar.

3-Evlerde bulunan teknolojik aletler yardımıyla hem bilgileri ve yiyecekleri saklarsınız hemde yapacağınız işleri daha hızlı ve basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bu işleri yaparken daha az enerji kullanabiliriz.

4- Teknoloji tıp alanında da çok faydalı bir şeydir. İnsanların hayatına olumlu etkiler sağlamaktadır. İnsanların hastalıkların daha çabuk bulunması için tıptaki teknolojik ürünlerden yararlanılmaktadır.

5-Eğitim alanında da teknolojinin çok faydası vardır. Mesela ; episkop, projeksiyon makinesi ve televizyon gibi ürünler yardımıyla okullarda ders anlatmada kolaylık sağlanmaktadır.

6- Teknolojinin bir diğer faydası insanların düşüncelerini, duygularını daha fazla insana anlatmasının daha kolay bir hale gelmesidir. Matbaa sayesinde birçok kitap basılmış ve insanlar bu kitaplar sayesinde kültürleri gelişmiştir. Hayatımızda İnternet, gazete, televizyon, radyo ve diğer iletişim aletleri ile daha fazla insana haberler ulaştırılmaktadır.

7- Teknoloji ulaşım alanında da çok faydalıdır. Eskiden yolları atlarla veya yüreyerek aylarda belkide yıllarda gidilmekteydi. Teknoloji sayesinde bu kolaylaştı ve çok uzak biryere kısa zamanda ulaşılabilmektedir.

8- Matbaalar sayesinde kitaplar çok sayıda çıkabiliyor ve tüm insanlığa aktarılıyor. Ayrıca birçok kişide birden bulunabiliyor.

9-Radyo sayesinde arabanızda giderken haberlerden ve gündemden yeni haberler alabilirsiniz.

Not: Teknolojinin yararı olduğu kadar Teknolojinin zararları vardır.
 

Benzer konular

Üst Alt