Stephen Hawking'in Kısaca Hayatı

Katılım
26 Kas 2017
Mesajlar
1,344
Puanları
113
Stephen Hawking 1942, İngiltere doğumludur. Bir yaşa kadar normal bir hayat süren Hawking’in çocukluk yılları da normal seyrinde devam etmişti; ancak zeki bir çocuktu. 1965’te 23 yaşında, bir süredir birlikte olduğu Jane Wilde ile evlenmeye karar verdi. Jane Wilde da dilbilim öğrencisiydi ve normal mutlu bir aile kurdular. Bu evliliğinden 2 erkek ve 1 kız çocuk sahibi oldu. Ancak hayatı yolunda giderken beklenmedik bir olay oldu ve motor nöron hastalığına yakalandı. Bu hastalıktan sonra vücudunu hareket ettiremedi, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Her şeye rağmen aile hayatı mutlu bir şekilde sürmeye devam etti.Günümüzde çok büyük bir bilim adamı olarak kabul edilen Hawking, profesördür. Newton ve Einstein’dan sonra dünyaya gelen en iyi fizik adamlarından biridir.
f1d59075835991782a4b0c578c8086dca52c470f.jpeg

Dört temel fizik teoreminin hep birlikte kullanıldığı Büyük Birleşim Teorisi’nin temellerini atan kişi olan Hawking, teorik fizik için çok önemli bir adım atmıştır. Ayrıca Einstein’ın rölativitesini ve kuantum fiziğini sentezlemeye çalışmaktadır. Bu sentezleme için uğraş vermesinin amacı evrenin oluşumunun temellerini açıklamak ve en merak edilen sorulardan birine açıklık getirmektir. Zamanın Kısa Tarihi adlı kitabında da herkesin anlayabileceği bir fizik dili kullanarak evren ile ilgili elde ettiği verileri yayınlamıştır.
Hawking şu an hiç hareket edememekte, başı öne düşse dahi doğrultamamaktadır. Tüm başına gelenlere rağmen Einstein’dan sonra, 20. yy’da görülen en önemli deha örneği olarak tanınmaktadır.
 

Son mesajlar

Üst Alt