Ömer Halisdemir Kimdir

&

Katılım
27 Eki 2010
Mesajlar
0
Puanları
63
Ömer Halisdemir Kimdir
DARBENİN KADERİNİ DEĞİŞTİREN KAHRAMAN: ÖMER HALİSDEMİR


Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir çocukluğunu Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde geçirmiştir. Çukurkuyu'da okul sonralarında çobanlık yapmıştır. Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuk sahibi olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında görev yapmıştır.

15 Temmuz 2016 askerî darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan Özel Kuvvetler komutan yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi, Özel Kuvvetler komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı emir üzerine alnından vurarak etkisiz hale getirmişti.. Semih Terzi'nin korumaları da Ömer Halisdemir'i 30 kurşunla şehit etmişlerdir. Daha sonra ise askeri darbe yanlısı iki subay öldürülmüş 36'sı ise teslim alınarak Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanmıştır. Ömer Halisdemir bu hareketiyle darbenin seyrini değiştirmiştir. Bu hareketi Milli Mücadele döneminde Hatay-Dörtyol'da düşmana ilk kurşunu sıkan Kara Mehmet’e, 15 Mayıs 1919’da Yunanlıların İzmir’i işgali sırasında ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’e benzetilmiştir.
Özel Kuvvetler Komutanlığında şehit edildiği nokta özel bir kaplama ile koruma altına alınmış ve çiçeklerle süslenmiştir. Dursun Ali Erzincanlı, Halisdemir'in öldürülmesi sonrasında kendisine atfen "30 Kuş" adlı bir şiir yazdı ve bu şiire Ekrem Aydın'ın yönetmenliğinde Başiskele'de bir klip çekildi. Ömer Halisdemir'i anlatan "30 Kuş" adlı şiirle aynı isme sahip bir kısa bir film de yapıldı. Halisdemir'in adı 20 Ağustos 2016 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından memleketi olan Niğde ilindeki devlet üniversitesine verildi. Daha sonra ise Mersin ilinin Toroslar ilçesindeki Şehitler Parkı’na kaide ve gövde uzunluğunun toplamı 4.60 metre olan bir heykeli dikildi ve 30 Ağustos 2016 tarihinde açılışı yapıldı. Ölümünden sonra birçok meydan, cadde, okul ve öğrenci yurdu gibi yerlere kendisinin adı verilmiştir. Ayrıca memleketi olan Niğde'de kendisi için bir hatıra ormanı oluşturulmuştur.
Kahraman askerimizi saygı ile anıyoruz.
 

Ekli dosyalar

  • Ömer Halisdemir.rar
    10.6 KB · Görüntüleme: 91

Benzer konular

Üst Alt