Küresel Bağlantılar Kısaca Ünite Özeti

Katılım
26 Kas 2017
Mesajlar
1,344
Puanları
113
İnsanların çok çeşitli ihtiyaçları vardır. Ülkeler, insanların ihtiyaçlarını karşılamak için üretim yapar. Ülkeler kendi ülkelerinde üretilemeyen veya talebi karşılanmayan ürünleri başka ülkelerden alır. Ülkeler ürettiği fazla ürünleri de para kazanmak için başka ülkelere satar. Böylece ülkeler arasında ticaret ortaya çıkar.
Kullandığımız ürünlerin hepsi ülkemizde üretilmez. Dünyanın pek çok ülkesinden ihtiyacımız olan bizim üretemediğimiz ya da bizde az üretilen ürünleri satın alırız. Bu şekilde dış ülkelerden mal almaya ithalat diyoruz. Bizim fazla ürettiğimiz ve onlarda olmayan ürünleri de onlara satıyoruz. Dış ülkelere mal satmaya ihracat denir. En çok ihracat yaptığımız ülke Almanya'dır. Bunda Almanya'da yaşayan Türk insanının fazla olması etkilidir.
İhraç Ettiğimiz Ürünler: Özellikle Avrupa ülkelerine tarım ve tekstil ürünleri, madenler ve beyaz eşya satmaktayız (ihraç etmekteyiz)
İthal Ettiğimiz Ürünler: Yurt dışından eczacılık ürünleri, otomobil, bazı tarım ürünleri, sanayi malları ve Petrol ürünleri ithal etmekteyiz yani almaktayız.
 
Üst Alt