Kültür Ve Miras Ünite Özeti

Katılım
14 May 2018
Mesajlar
8
Puanları
3
Müzeleri ve tarihi yerleri gezmek, bilim ve sanat ürünleri ile yer altı ve yer üstü zenginliklerini öğrenilmesi, tarihin eski dönemlerinde yaşamış toplumları bilim ve sanat açısından incelenmesi, hem günümüzü hem de geleceği aydınlatarak, bireylerin geçmişi daha iyi tanımalarını sağlar.
Müzeler ve tarihi yerleri gezmek, her yaş ve özellikte ki birey için tarihsel mirası tanıyarak, bu mirası sahiplenme, koruma, geliştirme, üst düzey bir kültürel bilgi birikimi sağlama açısından son derece önemlidir. Günümüz koşullarının, nasıl bir geçmişten etkilenerek oluştuğunu anlamak, geleceği yapılandırırken daha zengin ve bilinçli bir düşünce yapısına sahip olunmasını sağlar.

Güzel Ülkem
Ülkemiz, dağları, üç tarafını çevreleyen denizleri, ormanları, şifalı suları, mağaraları ile eşsiz doğal güzelliklere sahiptir. Pek çok tarihi mirasa da sahibiz. Geçmişten günümüze Anadolu toprakları birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Bunlardan günümüze camiler, köprüler, kaleler, hanlar, medreseler... kalmıştır. Tüm bu farklı uygarlıklardan kalan varlıklar Anadolu insanının daha zengin bir kültür sahip olmasını sağlamıştır. Bunları korumak hepimizin görevidir.
Ülkemizde birçok doğal güzellik ve tarihi eser bulunmaktadır.
 
Üst Alt