Klavyede TAB Tuşu Ne İşe Yarar?

Katılım
26 Kas 2017
Mesajlar
1,344
Puanları
113
Klavyede TAB Tuşu Ne İşe Yarar?
klavyede-tab-tusu-ne-ise-yarar-597c41.png
Tab tuşu bilgisayar klavyesinin sol tarafında bulunan bir tuştur. Bu tuşun çok sayıda işlevsel özellikleri vardır.
Tab tuşu bilgisayar klavyesinde en solda Caps Lock tuşunun hemen üstünde yer almaktadır. Genellikle bu tuşun üzerinde sağa ve sola doğru olan 2 ok işareti bulunur. Programlama dilinde sekmeler için kullanılan bir kısaltma olan Tab bilgisayarda işlemleri sırasında kullanılan klavye tuşlarından bir tanesidir.
Tab tuşu ne işe yarar? Şeklinde merak edenler için şöyle açıklayalım; Bu tuş Windows penceleri ve menüleri arasında geçiş yapmak için kullanılabilirken aynı zamanda yazı yazma işlemleri sırasında imleci mouse kullanmaya gerek duymadan hareket ettirmenize yarar. Bu şekilde yazı yazarken imleci satır başına veya satır sonuna getirebilirsiniz. Tab tuşu sayesinde mouse kullanmaya gerek kalmadan imleci hızlıca hareket ettirebilir işlemleri kolayca gerçekleştirebiliriz.
Tab tuşu seçili olan simge veya dosyaları değiştirmek için kullanılırken aynı zamanda bir başka fonksiyonu da bulunur. Space tuşu gibi boşluk bırakma işlemini Tab tuşu da gerçekleştirir. Ancak Space tuşu gibi tek bir karakter boşluk bırakmaz. Bu tuş birkaç karakter boşluğu tek bir anda bırakmanıza imkân sağlar. Microsoft Excel programında ise bir sonraki hücreye geçiş Tab tuşu sayesinde yapılır.
Bunun yanı sıra bu tuş ile Windows İşletim Sisteminde çalışan programlarda farklı bölümler arasında geçiş ve ilerleme yapabilirsiniz. Tab tuşu ne işe yarar? Sorusunun cevabını bu şekilde verdikten sonra bir de bu tuşun başka bir tuş ile kullanıldığında fonksiyonun ne olduğunu açıklayalım. Tab tuşunu Shift tuşu ile beraber kullanırsanız belirtilen fonksiyonların tam tersine gerçekleştiğini göreceksiniz. Özelliklerinden bahsettiğimiz bu tuş yardımı ile bilgisayarda işlem yaparken mouse kullanmaya çok fazla ihtiyaç duyulmaz. Böylece işlemlerimizi daha seri ve kolay bir şekilde yapabiliriz.
 
Üst Alt