Doğu Anadolu Bölgesi'nin Ekonomiye Katkısı

Katılım
26 Kas 2017
Mesajlar
1,344
Puanları
113
Doğu Anadolu Bölgesi, ülkemizin en doğusunda bulunmaktadır. Ülkemizde yükseltinin en fazla olduğu ve Karasal iklimin görüldüğü bir bölgedir. Bölgede yükseltinin fazla olması nehir yataklarına baraj kurulması imkanını sunmuştur. Bu da enerji kaynaklarının elde edilmesi bakımından ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlamıştır.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde hayvancılık yapılmaktadır. Büyükbaş hayvancılık bölgede en önemli geçim kaynaklarından biridir. Gelişen inşaat sektörü, gıda endüstrisi, tekstil endüstrisi ve ulaşım faaliyetleriyle birlikte hizmet alanları da bölgede ekonomik gelirin oluşmasında etkili olmaktadır. Bu da ülke ekonomisinin gelişmesini sağlamaktadır.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde turizm faaliyetleri de yapılmaktadır. Kış turizmi öne çıkarken, bölgedeki tarihi eserler, doğal güzellikler de turizmin gelişmesinde etkili olmaktadır. Bu da doğrudan ekonominin gelişmesini sağlamakta ve ülke ekonomisinin büyümesine neden olmaktadır. Doğu Anadolu Bölgesi, yüz ölçümü bakımından en büyük bölge ve yeryüzü şekilleri bakımından en engebeli bölge konumunda bulunmaktadır.
 
Üst Alt