Sosyal Bilgiler Dersi Uzaktan Eğitim Raporu

Katılım
14 Mar 2019
Mesajlar
306
Puanları
28
Sosyal Bilgiler Dersi Uzaktan Eğitim Raporu

23 Mart 2020 tarihi ile başlayan uzaktan eğitim kapsamında aşağıda belirtilen çalışmalar tarafımca yapılmıştır.

Sınıf rehberliğini üstlendiğim 8/... sınıfı için bir whatsap grub oluşturulmuştur.Her bir öğrenciye eba şifresi verilmiştir. Eba Tv. Ortaokul ders programı ve tekrar saatleri paylaşılmıştır. Televizyon için girilmesi gereken frekans ayarlamalarının yapılması sağlanmıştır. 8.sınıflarda sınavlarda sorumlu oldukları derslerin konuları ,sınav kayıt ve sınav tarihi bilgisi paylaşılmıştır ve bilgiler velilere telefonla görüşülerek bildirilmiştir. Bakanlığımızın ,İl Milli Eğitimimizin ve okul müdürlüğümüzce iletilmesi gereken bilgi ,duyuru ve çalışmalar öğrencilerle ve velilerimizle paylaşılmıştır.Her sınıf düzeyinde yaş düzeylerine uygun ve dersimizle bağlantılı kitap ve film isimleri önerilmiştir.
5 – 6 - 7 ve 8. sınıf öğrencilerine Eba ve whatsapsaptan üzerinden konu anlatımları ,kazanım testleri ,çalışma kağıtları ,sunular ve denemeler ve ünite özetleri paylaşılmış ve takibi yapılmıştır. Özellikle 8.sınıflar için Whatsap üzerindende benzer ödevlendirmeler ve çalışmalar yapılmış ve bireysel soru çözümlemeleri yapılmıştır.Rehber öğretmenimizin veliler ve öğrencilere psikolojik yardım desteği etkinlik ve yönergelerle sağlandı. Canlı ders çalışması okul müdürlüğümüzce dersimiz bazında planlanmış ve tarafımca ....... adet canlı ders verilmiştir. Canlı dersler sürecinde tüm sınıf düzeylerinde kazanımların tamamı bitirilmiştir.Canlı derslerin işlemleri Malatya arge online işler bölümüne eklenmiştir.Diğer branş öğretmenlerimizce işbirliği süreç boyunca devam etmiştir.
5.6.7.sınıf sosyal bilgiler dersinde yarım kalan Üretim Dağıtım Tüketim ünitesi , Etkin Vatandaşlık ve Küresel Bağlantılar Ünitesi kazanımları 31 Ağustos 20 Eylül 2020 tarihleri arasında telafi eğitimi kapsamında işlenecektir.
 
Üst Alt