TEOG'da Başarıyı Artırmak İçin Alınacak Tedbirler ve Öneriler Seminer Çalışması

&

Katılım
27 Eki 2010
Mesajlar
0
Puanları
63
TEOG'da Başarıyı Artırmak İçin Alınacak Tedbirler ve Öneriler Seminer Çalışması
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA BAŞARIYI ARTIRMAK İÇİN ALINACAK TEDBİRLER VE ÖNERİLER

1. Sene başında, sınıf rehber öğretmeni ile okul rehber öğretmenleri tarafından, TEOG ile ilgili puan türleri, dersler, testler ve yerleştirme sistemi hakkında 8. sınıf öğrenci ve velileri bilgilendirilmelidir. Bu bilgiler, okul panosunda sergilenmeli ve okul web sitelerinde yayınlanmalıdır.
2. Öğrencilerin akademik başarılarını geliştirmek için ilgi ve yeteneklerinin farkına varmalarını sağlayacak etkinliklere yer verilmelidir.
3. Okulumuzda sene başında öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeylerini ölçecek seviye tespit sınavları yapılarak, öncelikle tespit edilen eksiklerinin giderilmesi sağlanmalıdır.
4. Destekleyici ve hazırlayıcı ders kursların, öğrenci ve velilerin talepleri doğrultusunda, kendi okullarında açılmasının daha verimli olacağı düşünülmektedir.
5. Yaşama ve sosyal becerilerin geliştirilmesine yönelik etkinliklerle ders içerikleri ilişkilendirilerek öğrenmede kalıcılığın artırılması sağlanmalıdır
6. Üst öğrenim kurumlarına yapılacak geziler, birinci dönem başında, TEOG sınavından önce yapılmalı, öğrencilerin bu okulları yakından tanımaları sağlanmalıdır.
7. Rehberlik Servisleri tarafından verimli ders çalışma teknikleri, sınav sistemi, meslek seçimi, sınav kaygısını yenme konularında öğrenci ve velileri bilgilendirici seminerler verilmelidir.
8. Okuduğunu anlamayı artırıcı etkinliklerin yapılması ve hızlı okuma tekniklerine yönelik kursların 8. sınıftan önce verilmesi sağlanmalıdır.
9. Velilere bilişsel, sosyal ve duyuşsal açıdan çocuklarının gelişimlerini izlemeleri ve başarılarını artırmalarına yönelik pedagojik seminerler düzenlenmelidir.
10. Dönem içerisinde akademik başarısını artıran öğrencilere okul yönetimi ve öğretmenlerce öğrenci talepleri ve okul imkanları dahilinde motive edici sosyal etkinlikler düzenlenmelidir (çevre illere gezi, kahvaltı ve piknik düzenlemesi, sinemaya götürme vb.)
11. Önceki yıllarda çıkan soruların, ilgili konular işlenirken çözümlerinin yapılması sağlanmalıdır.
12. Okulumuzda öğrencilerin test başarısını arttırmak amacıyla MEB’in yayınladığı kazanım testleri açılacak olan destek eğitim kurslarında birebir çözülmeli test tekniği kazandırılmalıdır.
13. Okul genelinde aylık deneme sınavları düzenlenmeli öğrencilerin puanları birebir takip edilmelidir.
14. Öğrenciye bilgi; ezberleterek değil, uygulayarak, günlük hayatla bağlantı kurarak ve bilgiye ulaşma yollarını göstererek kazandırılmalıdır.
15. Öğrencilere sistemli ders çalışma alışkanlığı kazandırma konusunda etkili rehberlik yapılmalıdır.
16. Okul, öğretmen,öğrenci ve veli etkileşim, iletişim ve işbirliğini sağlayacak çalışmalara daha fazla yer verilmelidir. Milli Eğitim Müdürlüğü kontrolünde uzmanlarca, veli bilgilendirme toplantıları yapılmalıdır.
17. Öğrencilere geleceğe yönelik hedeflerinin belirlenmesinde ve netlik kazanmasında rehberlik yapılmalıdır.
18. Öğretmen, ders anlatımı sırasında çoklu zekayı da dikkate alarak dersini anlatmalı ve farklı örneklerle desteklemelidir.
19. Okul kütüphanelerinin öğrencilerin ilgisini çekecek güncel kitaplarla zenginleştirilmesi gerekmektedir.
20. Sınıf rehber öğretmeni, ders öğretmenleri ve rehber öğretmenler tarafından TEOG esasları, puan türleri, testler ve kapsamları hakkında öğrenci ve veliler bilgilendirilmelidir.
 

Ekli dosyalar

  • haziran-seminer-teog-basari-degerlendirme.rar
    12.5 KB · Görüntüleme: 87
Üst Alt