Akdeniz Bölgesi’nin Ekonomiye Katkısı

Akdeniz Bölgesi’nin Ekonomiye Katkısı

AKDENİZ BÖLGESİ’NİN EKONOMİYE KATKISI

Akdeniz Bölgesi’nde Akdeniz iklimine bağlı olarak bitki örtüsü, yeryüzü şekilleri ve toprak özellikleri şekillenmektedir. Bu nedenle tarım ve hayvancılık bakımından iklim şartları gereğince faaliyetler yapılmaktadır. Naranciye başta olmak üzere muz, çilek, kiraz gibi meyvelerin üretimi ve ticareti öne çıkmaktadır. Sebzelerde özellikle seracılık faaliyetleriyle üretilmektedir.

Tarım ekonomik gelir kaynaklarından biridir. Bununla beraber az da olsa hayvancılık ve sanayi faaliyetleri de ekonomik gelir oluşturmaktadır. Bölgede önemli ticari limanlar da bulunmakta bu nedenle denizcilik faaliyetleri de getiri sağlamaktadır.

Bölgede hizmet alanı oldukça gelişmiş olduğundan ulaşım, iletişim, konaklama, turizm, eğitim faaliyetleri de bölgenin kalkınmasında önemli bir yere sahiptir. Turistik mekanların olması, tarihi eserlerin ve doğal güzelliklerin varlığı, turizm ve kültür faaliyetlerinin gelişmesini sağlamıştır. Bu da bölgede önemli ekonomik turizm gelirlerinin meydana gelmesine neden olmuştur.

Akdeniz Bölgesi ekonomik kaynaklar açısından önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde turizm faaliyetlerinin en gelişmiş olduğu bölge olarak milyonlarca kişinin konaklama yeri durumundadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir